Vanilla säikäytti meidät viime tiistaina. Mulla on koirat välillä töissä mukana vanhusten ryhmäkodilla vanhuksia viihdyttämässä. Nyytti mm. saunoo vanhusten kanssa erittäin mielellään. :) Pidän aina huolen siitä, että koirat eivät ole lääkkeiden annon/ruokailun aikaan jaloissa pyörimässä. Lattioilla ei pitäisi olla lääkkeitä, mutta mitä luultavimmin Vanilla jonkun lääkkeen jostain lattian nurkasta löysi. Puolen päivän jälkeen ihmettelin, miten Vanilla oli niin väsynyt ja vaisu, ovikellon ääneenkään ei jaksanut reagoida. Sydän pampatti lujaa, välillä epätasaisesti. Vanilla tärisi ja välillä läähätti. Se ei jaksanut kunnolla kävellä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eläinlääkäriin päästiin monen puhelun ja viestin kautta kolmeksi. Vanillalle laitettiin kanyyli tassuun ja alettiin tiputtaa suolaliuosta suoneen. Koska ei tiedetty mitä koira oli syönyt, alettiin etsiä kaikkia mahdollisia ohjeita ja oireita eri myrkytyksiin. Mietittiin suklaamyrkytystä, ksylitolimyrkytystä, kukkamyrkytystä sekä lääkemyrkytystä, joka oli todennäköisin Vanillan kohdalla. Koskaan emme saa tietää varmaksi asiaa! Verensokeri oli normaali ja lämpö ok. Suun limakalvot hyvät. Silmän pupillit eivät reagoineet valoon vaan olivat pienenä pisteenä. Lääkäri sanoi sen liittyvän keskushermostoon. Vanilla sai vetyperoksidia, jonka olisi pitänyt oksettaa, mutta mitään ei tapahtunut. Lääkäri antoi myös lääkehiiltä.

 

Noin puolentoista tunnin päästä päästiin lähtemään kotiin. Tippa lähti matkaan ja se tippui puoli yhteen asti yöllä. Siinä sitten ilta ja yö meni koiraa vahtiessa, ettei pääse liikkeelle kun oli tipassa. Vanilla nukkui oikeastaan koko ajan, välillä yritti nousta ylös. Pissalla kävi muutaman kerran ulkona, kerran pissasi petiin nukkuessaan. Lääkäri määräsi annettavaksi vielä lääkehiiltä ja Antepsinia suun kostutukseen. Yhden aikaan yöllä laitettiin tötterö päähän, että Vanilla ei ota kanyylia itse pois. Ja puoli kaksi alettiin nukkumaan. Yö meni jotenkin nukkuessa, useasti heräsin Vanillan levottomuuteen. Ei tykännyt tötteröstä, kun ei oikein päässyt hyppäämään sänkyynkään kunnolla. Vanillan omistaja Marja-Leena oli hoitokaverina koko tämän ajan ja lähti ennen yhtä kotiin nukkumaan.  

 

Aamulla kahdeksaksi mentiin kontrollikäynnille eläinlääkäriin. Vanillan vointi oli aivan normaali ja tyttö oli taas virtaa täynnä. :) Kuukauden päästä otetaan vielä varmuuden vuoksi verikokeita, että nähdään vaurioittiko myrkytys maksaa tai munuaisia. Seurasin koiraa koko keskiviikon ja neiti oli entisellään. Söi ihan normaalisti, pissaa ja kakkaa tuli normaalisti. Torstaina käytiin jo lenkillä normaaliin tapaan. Huh, säikähdyksellä selvittiin! Tästä opimme siis sen verran, että koirien vierailut mun työpaikalla saavat jäädä. Vaikka kuinka tarkkaan katson lääkejutut, koskaan ei voi olla satavarma että niitä ei olisi missään. :(

 

2110596.jpg

Vanilla tipassa.

2110599.jpg

Voi reppanaa..

 

Muuten meille kuuluu tänne hyvää. Lumi on nyt tullut ja pikkupakkaset myös. Koirat on käyny useasti koirapuistossa tutustumassa uusiin ja vanhoihin leikkikavereihin. Koirapuistossa on nyt mukava käydä kun ei ole likaista, vaan puhdas lumi missä koirat saa juosta ja temmeltää. Vanillan Otto-veljeä on myös nähty monasti ja viimeksi toissapäivänä olivat Anskun kanssa meillä koko pitkän illan. Suht rauhallisesti osasivat koirat olla. :) Kooikerhondje Maxin luona käytiin eilen kylässä ja koirat saivat juosta takapihalla ja metsässä. :) Ollaan käyty Maxin kans myös koirapuistossa. Myös parsoneiden Rockyn ja Roosan luona käytiin viime kuussa, alla kuvia. :)

 

2110617.jpg

Rocky, Roosa, Vanilla ja Nyytti.

2110613.jpg

Sisarukset Otto ja Vanilla.

2110615.jpg

Otto, Vanilla ja Nyytti.

 

Näyttelyharkoissa ja tokossa käydään aina kun töistä ehditään. Vanillan kanssa harjotellaan tottelevaisuuden alkeita pikkuhiljaa. Kun ollaan Nyytin kanssa tokossa, otan myös Vanillan matkaan ja se saa käydä epävirallisesti harjoittelemassa muiden seassa mm. viereen menoa ja paikalla oloa. Nyytin kanssa harjotellaan nyt mm. liikkeestä seisomaan pysähtymistä ja estehyppyä. Hienosti menee kummallakin. Vanillakin on päässyt pari kertaa näyttelyharkkoihin. Eilen seisominen onnistui jo tosi hyvin. Kävely ei vielä mene hallissa mitenkään, pitää harjoitella ihan pientä matkaa kerralla. Kotona kävely meni ihan hyvin. On meillä huhtikuuhun onneksi aikaa harjoitella. :)

 

Vanilla painaa viimeisimmän punnituksen mukaan 6.1 kg. Huijui! Sillä on semmoset honkkeli jalat. ;D Ostin eilen koirille vähän käytetyn kevytmetallihäkin, jonka voi ottaa mm. näyttelyihin matkaan kun on nyt kaksi koiraa. Häkki on ollut ennen setterillä, joten se on vähän iso tai oikeastaan korkea, mutta parempi että on tilaa.

 

2110588.jpg

 

2110589.jpg

 

2110591.jpg

 

2110593.jpg

 

2110602.jpg

 

2110610.jpg

 

2110616.jpg

Uusi häkki koekäytössä.