Joulun  ja uudenvuoden hälinät ovat jo pitkästi takana päin. Aika kulkee aivan mahotonta vauhtia, huh! Rustailempas nyt meidän joulu- ja tammikuun tapahtumista. Joulukuun puolessa välissä osallistuttiin Nyytin kanssa Kuusamon metsästys- ja kalastuskerhon sekä koirakerhon järjestämään joulurauhan julistukseen. Esiinnyimme pienimuotoisessa tokoshowssa yleisölle. :) Meitä oli joku seitsemän koiraa ja esitimme tottelevaisuusosion sekä vähän agilityä. Oli mukava kokemus niin minulle kuin Nydellekin. Nyytti sai hienon tonttupuvun päälleen joulurekvisiitaksi. Kuviakin otettiin, mutta oli pimeää eikä tullut yhtään selvää kuvaa. :( Käytiin myös Vanillan kanssa verikokeissa sen myrkytyksen takia. Maksa- ja munuaisarvot olivat onneksi ok. :)

 

Ennen joulua mentiin kavereiden kanssa mökkeilemään Ellalaan ja koirat mukaanlukien Otto pääsi myös mukaan. Aika kului rattoisasti rauhoittuen, ulkoillen, syöden ja saunoen kaveriporukalla ja päästiin myös laskemaan joulu(pussi)mäkeä. ;) Joulun koirat viettivät mummolassa rentoutuen ja mässäten. Uusi vuosi oltiin raketeilta piilossa sisätiloissa ja työpäivän jälkeen katseltiin puolen yön aikaan porukalla ikkunasta muiden raketteja kun ei ollut omia mistä ampua. :) Koirat eivät kyllä paljoa välittäneet paukuista, välillä hymähtelivät jos kuului läheltä pauketta.

 

Viikko sitten huomasin Nyytin korvan sisuksen olevan veressä, käytin eläinlääkärin vastaanotolla ja ulkokorvantulehdus löytyi. Kahden viikon korvatippakuuri saatiin. Ei Nyytti onneksi kipeä ollut. Päätä ravisteli välillä ja kaiveli korvaa. Eläinlääkäri puhui, että jos koira piehtaroi lumessa ja korvaan menee lunta, kosteudesta tulee helposti tulehdus ja hiivaa.

 

Sitten samalla viikolla Nyytti riehui Vanillan kanssa ulkona ja veri lensi korvasta, säikähdin että tärykalvo puhkesi, mutta oli tullut vain haava korvanlehteen ja siitä tuli ihan kunnolla verta. Oikeasti en ole varma saiko Vanilla haavan aikaiseksi vai löikö Nyytti leikkiessään mm. pyörän polkimeen tms. korvansa. You  never know. Haavan tyrehdyttämiseen meni pitkä tovi ja pari päivää sai tyvär olla tötterö päässä, varsinkin ulkona, ettei jäistä lunta vasten hinkkaa korvanlehteä taas auki.

 

Melkeimpä samaan aikaan kun tyrehdyttelin Nyytin korvaa, huomasin Vanillalta tulevan myös jostain verta. Siinä maanittelin, että mistähän se sinä sitten vuodat ja huomasin, että meidän PIKKULIKAN ensimmäiset juoksut alkoivat!! :D Vanilla täytti vasta 7 kuukautta, niin onhan se jo aikakin menkat tulla. Meidän Vanillasta on tullut nuori aikuinen. ;) !?! Nyt saa neiti totutella vaaleanpunaisiin pitsipöksyihin, siis onhan se noloa Vanillan mielestä, mutta pakko mikä pakko! ;) Vanilla alkaa mennä kohta Nyytistä ohi korkeudellaan ja painoa on nyt 6.7 kg. Korkeutta ei siis tarvisi enää tulla yhtään. :)

 

Välillä ollaan nähty kavereita ja käyty Maxin kanssa metsälenkeillä ja Rocky on vieraillut meillä. Myös Ottoa tytöt on nähny aktiivisesti. Näyttelyjuttuja ja tokoa harjoitellaan ja seuraava näyttely suunnataan Rautioon ryhmänäyttelyyn 4.4.2009. Tässä Vanillan kanssa odotellaan kutsua pentukurssille, että neiti saisi totutella kunnolla koirien ja hälinän keskelle ennen näyttelyihin menoa. Toivottavasti alkaisi pian se kurssi. Minut on muuten nimitetty koirakerhon agilityvastaavaksi ja pitäisi senkin eteen alkaa jotain tekemään, että kehtaa sen roolin alla olla ja sitä kantaa! :)

 

 

Kaikki kuvat on otettu marras/joulukuulta.

Sisarukset mökillä.

Juoksentelua järven jäällä.

Tunnelmallinen maisemakuva.

Nyytin lempipaikka jouluna.

Välillä piti levätäkin.

Tyttärien joululahjat Oton emännältä :)

N&V

Vauhti oli niin hurjaa ettei kamera pysynyt mukana.

Koirat valmiina lähtöön.

 Kooikerhondje Max.